Gedenkboeken

Omschrijving Bezoek
Omschrijving Bezoek
Stanley Kubrick

VIP

Overleden07-03-1999

De twaalf speelfilms die Kubrick in een periode van bijna 45 jaar maakte, kenmerken zich door een zeer pessimistische wereldvisie en een opvallende emotionele afstandelijkheid. Kubrick betrekt de kijker niet bij de emoties van de hoofdpersoon maar laat de kijker de hoofdpersoon als het ware observeren.

Door : Wouter Meijer

Tenerife

TRAGEDIE

27-03-1977

Vliegtuigbotsing Tenerife, Canarische eilanden 27 maart 1977 Op zondagmiddag 27 maart 1977 vertrekt de KLM Boeing 747 Rijn te vroeg en zonder toestemming van het vliegveld Los Rodeos op Tenerife, dat op dat moment in dichte mist is gehuld. Op de startbaan taxiëd nog een ander vliegtuig, de PANAM 747 Clipper Victor. De vliegtuigen botsen op elkaar en exploderen. 583 mensen komen om. 46 inzittenden van de PANAM, waaronder de cockpit crew, zijn gewond. 15 PANAM passagiers ontsnappen ongedeerd aan het inferno.

Door : Wouter Meijer

Jacob Meijer

PERSOON

Overleden10-08-2019

Broers en zusters die altijd naast mij stonden in lichte en donkere jaren. Mijn zoons altijd aan mijn zij.Mijn klein kinderen, neven en nichten altijd in mijn hart. Mijn vrienden en vriendinnen altijd trouw. Mijn fiets vrienden, waar ik honderden fiets plezier mee heb. Mijn buurt genoten die mij vrijmoedig hebben opgenomen. Ik wens jullie allen een gelukkig leven. Bedankt, en hef nu het glas.

Door : Wouter Meijer

Benefiet Nepal

TRAGEDIE

17-05-2015

Om 15.00 uur verzorgde wethouder Bert van de Burght de opening, waarna Ben Corino de rest van de middag op hartverwarmende wijze leidde.Muzikanten die hun medewerking verleende zijn: Eefje Mesker (zang), Hans Visser (contrabas), Arno Hoogwerf (piano), Ruben Gouman (percussie), Emma Thwaite (zang en piano), Maarten Teekens, (zang en gitaar), Thomas Florusse (zang en piano), Thisgirlslife (zang en gitaar), De Troubadours (zang en gitaar) en Faye Smulders (harp)Een uitgelaten publiek

Door : Wouter Meijer

Mission Belle

TRAGEDIE

01-12-1943

Op 1 december 1943, rond 13:30 uur crashte de B-17G, 'Mission Belle' genaamd, in de rivier de Lek ter hoogte van Lekdijk 26 in Nieuw-Lekkerland.

Door : Wouter Meijer